Pomatomus-sukat kummittelivat mielessäni kuukausia. Yritin aluksi etsiä mieleistä sinisävyistä lankaa, mutta jossain vaiheessa luovutin. Lopulta päätin käyttää lohtulangaksi ostamani Austermann Stepin näihin sukkiin.

Sukat on neulottu täsmälleen ohjeen mukaan 2,5 mm puikoilla. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun neuloin sukat neljällä puikolla viiden sijaan. Myös pyöristetty kantapää oli minulle uusi ja mieluinen tuttavuus. Ajattelin näitä ystävänpäiväyllätykseksi isosiskolleni, jonka jalka on 1-2 numeroa omaani suurempi; toivottavasti kärki istuu hieman isompaan jalkaan kauniimmin, en itse erityisemmin pidä tuollaisesta suiposta nauhakavennuksesta. Vanha ja raihnainen kameramme polttaa ikävästi punaiset sävyt puhki, joten kuva ei taaskaan tee oikeutta kauniille mallille ja upealle rubiininpunaiselle värille.

Lähikuva paljastaa lähinnä kameramme heikkoudet. Käy siitä kuitenkin ilmi mallineuleen idea, joka on luonnossa todella kaunis. Kovinkaan vaikea se ei ole, mutta vaatii jatkuvaa neuleen seuraamista tai vähintäänkin silmukoiden laskemista. Yllättävän nopeasti sukat kuitenkin neuloituivat siihen nähden, miten ohutta Step on verrattuna karvalakkisukkalankoihin. En ole kuullut kovinkaan hyvää Stepin kulutuskestävyydestä, joten nähtäväksi jää, miten pian sukat palaavat parsittaviksi. Lankaa jäi sadan gramman kerästä sen verran vähän jäljelle, ettei siitä enää ihmeitä neulota.