Olen tainnut aikaisemminkin todeta, että minulla on päähänpinttymä kasseista. Niinpä visioin yhdestä lahjoituslankanöttösestä pitsipalakassia ystäväni nuorimmalle tyttärelle 3-vuotislahjaksi. Syntyi tällainen versio:

Kukkapitsineliön ohje on täältä, lankana tuntematon puuvillanöttönen (jokin näistä), virkkuukoukussa kokoa 1,5 mm. Lanka loppui viimeisen palan viimeisellä kerroksella, joten jouduin valikoimaan jämälangoista lähimmän korvaavan langan. Erottuuhan se, jos osaa katsoa, mutta harvempi kuitenkaan kassia niin tarkasti tutkii. Sisälle ompelin vetoketjullisen kassin ystävän lahjoittamasta lakanakangastilkusta, vetoketju on puolestaan naapurini loputtomista varastoista. Kokoa tällä kassilla on noin 20 x 20 cm, joten se on mukavasti suhteessa saajansa kokoon.

Pidän lopputuloksesta varsin paljon. Niin piti kuopuksenikin, joka kassin nähtyään koppasi sen mukaansa ja täytti autoilla sanoen "mun kassi". Heti silmän välttäessä siirsin kassin kaapin uumeniin, jotta se olisi vielä marraskuussakin synttärilahjakunnossa.