Näyttää siltä, että lokakuukin taittuu sukkien merkeissä, kestäähän Sukkasato vielä tämän kuun loppuun. Tahti on tosin hidastumaan päin, paksut sukkalangat alkavat lupaavasti vähetä ja kohtapuoliin on aika siirtyä aavistuksen ohuempien lankojen sekä aavistuksen vaativampien mallien seuraan. Välipalana neuloinkin esikoiseni pyynnöstä hänelle Petäjä-sukat:

Koon piti olla noin 34-35 (48 s, 3 mm puikot ja noin 60 g Gjestal Maijaa), vähän ehkä naftiksi jäi, mutta onneksi villasukka ja mallineule joustavat. Alkuperäisestä mallista poiketen tein pyöreän kantapään ja kärkeen sädekavennuksen. Poika oli tyytyväinen, niinpä siis äitikin.

Joulusukat 2009 -tempauksen kuudensista sukista tuli puolestaan tällaiset:

Miesten sukat kokoa noin 43-44 (56 s, 3,5 mm puikot ja noin 150 g männynkävyillä sävytettyjä Novitan Jussia ja Seiskaveikkaa). Ei mitään uutta eikä erikoista, vaalean langan sain kulutettua loppuun, harmaa- ja ruskeapohjaisia Seiskaveikkoja jäi vielä pikkupätkät hätävaroiksi tai patalappuvirkkauksiin. Näiden sukkien myötä muistin taas, miksen juurikaan neulo raitasukkia: inhoan lankojen selvittelyä, silmukoiden kiristämistä värinvaihtokohdissa ja vahtimista, ettei värinvaihtokohtaan jää reikää. Tulipahan taas kokeiltua, lopputulos on onneksi ihan onnistunut.