Tässä taas näitä epämääräisiä kokeiluvirkkauksia:

Valkoisesta SYT-mysteeripuuvillasta 1,75 mm koukulla pyörylöitä, kaksi ylintä jostain Mary Oljen kirjasta ja kaksi alinta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin -opuksesta. Pienin on sitä kokoa, että voisi käyttää kortin koristeena, mutta muut ovat askarteluun liian suuria. Ehkä minä vielä jonain päivänä keksin näillekin käyttöä...

Päivänä eräänä bongasin puistonlaidassa ojaan heitettynä vyötteettömän kerän sinistä puuvillalankaa, joka oli maannut maassa ilmeisesti tovin, sillä uloimmat lankakerrokset olivat jo hieman haalistuneet. Päätin kokeilla siitä ihastelemaani Diamond Ridges -hattumallia, mutta malli söi 4 mm koukulla lankaa siihen tahtiin, että lopputuloksena oli pannunalunen. Minusta tuon hatun mallivirkkaus on todella kaunis, joten palaan varmaankin tämän ohjeen pariin riittävällä määrällä lankaa. Olen vasta hiljattain alkanut tajuta kohovirkkauksen saloja ja innostun näistä tekstuuripintaisista mallivirkkauksista kerta toisensa jälkeen.

Myös Scalloped Potholder -malli on kiehtonut minua jo pidemmän aikaa. Päädyin kokeilemaan sitä kaksinkertaisesta Sandnesin Tovesta 6,5 mm koukulla ja huovutettuna versiona. En edelleenkään pidä tuosta vihreästä väristä (todellisuudessa se on kirkkaampi ja vähemmän sinertävä), jonka tulin tilanneeksi netin kautta kuvitellen sitä petrooliksi. Vaika Tovesta muuten pidänkin, nämä vääränväriset vihreät vainoavat minua, sillä en tahdo saada tehtyä niistä mitään itseäni miellyttävää. Tämä patalappu saa kuitenkin luvankelvata melkein-entisen työpaikkani kahvihuoneeseen. Vaan tähänkin virkkausmalliin palannen uudelleen mukavamman väristen lankojen kanssa.