Varastolanka-KAL innoitti minua kerimään enemmänkin lankoja vyyhdeiltä käyttökelpoisempaan muotoon. Yksi näistä vyyhdeistä oli Lai-la-lai Yarnz Sock, jonka joskus aikaisemmin syksyllä ehdin jo esitelläkin blogissa. Niin vain omasta to do -ohjejonostani löytyi sillekin langalle Juuri Se Oikea Ohje, Willow Cowl (Ravelry-linkki ilmaisohjeeseen).

1343322403_img-e0fbbf5daa3426c9b264b7193

Kauluri on muodoltaan hieman ylöspäin kapeneva suppilo, jossa vuorottelevat 12 kerroksen helppo pitsineule (lk, 2 o yht) ja 14 kerroksen sileä neule. Ylä- ja alareunoissa on nirkkoreuna. Minä neuloin kaulurini 3 mm puikolla ja kuudella pitsineuleosuuden toistolla, jolloin sain kulumaan käytännössä koko vyyhdin. Silmukat loin "avoimesti" niin, että reunasilmukat jäivät pitkälle 2 mm puikolle ja saatoin kiinnittää nirkkoreunan neulomalla. Yläreunassa poimin vastaavasti silmukat 2 mm puikolle ja sain kiinnitettyä nirkkoreunan sekä pääteltyä työn samalla kertaa.

Ensialkuun pelkäsin langan värin olevan aavistuksen liian neon minun makuuni, mutta neuleessa kirkkaus tasoittuu maanläheisempien sävyjen sekaan. Kaulurin malli on kertakaikkisen loistava, se asettuu kauniisti sen kummemmin asettelematta, koko on juuri passeli ja ulkonäkökin miellyttää silmää. Näitä haluaisin tehdä itselleni lisää, ellei malli olisi tappavan tylsää neulottavaa. Osasyy puuduttavaan neulefiilikseen lienee siinäkin, että neuloin kaulurin kahdessa päivässä...