Farmaseuttiystäväni kertoi taannoin löytäneensä Farmasiapäiviltä paitsi kuukuppeja, myös kankaisia terveyssiteitä. Löydöstään innostuneena hän oli jo tilaamassa itselleen muutamia, kun minä ehdin väliin. [Käsittämätöntä, etten ollut koskaan hehkuttanut omia kestositeitäni lapsuudenystävilleni, kuukupin sentään olin jo kehunut kuplille.] Lupasin suoralta kädeltä ommella hänelle muutaman siteen materiaalikustannusten (= nepparin) hinnalla. Lopulta päädyimme vielä tätäkin tyydyttävämpään lopputulokseen, nimittäin vaihtokauppaan. Minä saisin vaihdossa erittäin hyväkuntoiset Eccon goretexit kokoa 26, ystäväni kolme kestosidettä. Aah, kuopuksen ensi syksyn kenkäongelma on ratkaistu!

1234417.jpg

Yllä vaihdokit - aika hyvä kauppa molemmin puolin kun ottaa huomioon, että ystävänikin oli ostanut kengät kirpputorilta. Ompelin varmuuden vuoksi neljä sidettä ja lupaan option vielä lisäkappaleisiin, kunhan selviää, mikä kokoonpano näistä on paras. Yhdessä on PULin tyyppistä kangasta kosteussulkuna, yhdessä fleeceä, kahdessa ei mitään.

Samalla kertaa päätin, etten enää koskaan koske pitkällä tikullakaan halpisneppareihin. Pihdit olivat tälläkin kertaa tarpeen, kun mielenterveyttäni uhaten vasaroin neppareita kolmanteen kertaan ja toivoin, että piikit vihdoinkin uppoaisivat vastakappaleeseensa. En  ole myöskään halpis-PUL-yhteensopiva, joten jatkossa keskityn  kosteussuluttomiin tai microfleecellisiin siteisiin hermoparkojani säästääkseni.