Jatkan ansiokkaasti alkanutta uraani suosittujen neulemallien alentamisessa arkiselle tasolle (häpäisystä ei sentään liene kyse). Odessan jälkeen seuraavaksi uhriksi joutui Feather and fan, jonka bongasin ensimmäisen kerran Tikrun mamilta ja jonka suomenkielinen ohje löytyy mm. Ionan blogista.



Kuvausmallikseni houkuttelin Nestori-jättinallen, joka ei taatusti juokse kameraa karkuun tai kiroa muutoin kohtaloaan kuin korkeintaan jälkikäteen lajitovereilleen ihmisten lähdettyä huoneesta.



Metsän siimeksessä nimekseen saanut kaulahuivi on neulottu äitini lahjoittamasta sammaleenvihreästä Novita Cottonellasta (54% puuvilla, 46% polyakryyli) 5 mm puikoilla. Huivissa on yksi 18 silmukan mallikerta ja molemmin puolin kolme reunasilmukkaa ainaoikeaa. Käyttämällä koko lahjoituserän eli 100 g lankaa kaulaliinalle kertyi kokoa noin 13 x 130 cm, mikä testikäytössä tuntui ihan mukavalle mitalle. Feather and fan -mallineule osui ja upposi siinä määrin, että suunnitelmissa on jatkaa suhdetta edelleen: vaikka en ole lainkaan kaulaliinatyyppiä, tämän taidan pitää ihan itse.

Seuraavakin uhri on jo valittu: Jacques Cousteau -pipo. Onko olemassakaan blogimiestä, jolla ei jo olisi tätä klassikkoa? On siis vain oikeus ja kohtuus, että epäkohta korjataan meidänkin perheessämme mahdollisimman pian. Tosin sitä ennen pitänee saattaa loppuun nyt puikoilla oleva työ... Odessa - taas.