Bloginpitäjän patologinen tarve käyttää käsityömateriaali loppuun asti on saamassa uusia ulottuvuuksia. Vieno-barbie on osoittautunut tässä mielessä edesauttavaksi tekijäksi.

 

1383891.jpg

Äidin lankavarastojen perukoilta löytyi pieni kerä ohutta kalalankaa. Siitä syntyi 1,25 mm virkkuukoukulla hattu, jonka somistenauha on erään imetyspaidan olalta poistetuista ripustuslenkeistä. Ruskea kassi syntyi samalla koukulla ruskeasta helmilangasta, joka on muistini mukaan 80-luvun alkupuolelta. Molempien malli on suoraan omasta päästä.

 

1388985.jpg

Tikrun mami vinkkasi kohtalokkaasti tästä sivustosta. En omista tarpeeksi ohuita puikkoja ja langaksikin valikoitui puuvillainen purkulanka, joten lopputulos 2,5 mm puikoilla oli sen mukainen: liian iso ja harottavasilmukkainen toppi, jossa sovelsin Stickatillbarbie-sivuston erään mekkomallin yläosaa. Neulottu nyöri (i-cord?) toimi erinomaisesti hiusten kiinnityksessä. Hame on pikatikki "Eijan pitsitukun" valmiista pitsinauhasta.

 

1388988.jpg

Lisää puuvillalankajämiä äidin varastoista: tällä kertaa peruspipo ja kaulaliina kolmen silmukan neulenyörinä.

 

1388989.jpg

Jämääkin hirveämpää: ehtaa Muovilankaa suoraan 80-luvulta. Hirvittävän nihkeää neulottavaksi ja aivan liian paksua tämän mittakaavan vaatteisiin, mutta silti piti yrittää, ja tietysti omasta päästä. Lopputulosta ei voi oikein kehua, mutta toivottavasti pikkutytöt eivät ole jokaisen vaatekappaleen kohdalla turhan ronkeleita.

Näitä on tiedossa lisää, kunhan pääsen kotiin kuvaamaan pääsiäisnäpertelyjen tuotoksia.