Uusimpien vaihtokauppalankojen toisen projektin idea lähti sinisen pörrölangan tunnusta ja väristä. Eräs ystäväni on kissaihminen, joka pitää sekä sinisestä että kasseista, joissa on jokin juju. Koska hän on kaipaillut kassia, jossa olisi vetoketju, päätin kokeilla, saisinko sellaisen aikaiseksi neulomalla saamastani ylijäämälangasta. Tällainen kassista lopulta tuli:Pitkä kantohihna on neulottu ensimmäisenä neljän silmukan i-cordina 5,5 mm haloilla (siltä ne tuntuivat 2,5 mm puikkojen ja barbienvaateneulomusten jälkeen). Kassiosaan jatkoin suoraan hihnasta: neuloin hihnan neljä silmukkaa 2 x 2 o yht. ja loin 20 uutta silmukkaa, nappasin hihnan toisesta päästä kaksi silmukkaa lisää ja loin vielä toiset 20 silmukkaa. Näin sain neulottua itse kassiosan 44 silmukan pyöröneuleena ja pohjankin sain umpeen neulomalla päätellen. Sisälle ompelin sinisestä lakanakankaasta vetoketjullisen pussin, jonka ompelin neuleen suuaukkoon. Kokoa pussukalla on noin 16 x 17 cm eli aika mukavasti sopiva lompakolle, kännykälle ja avaimille. Olkahihna on niin pitkä ja venyvä, että laukku asettuu tavaroineen jonnekin lantion seudulle, kun sen pujottaa olan yli.

Olen tyytyväinen. Jotenkin tämä on ystäväni oloinen, vaikkei siinä langan lisäksi mitään suurta jujua - esimerkiksi kissanhäntää tai -korvia - olekaan.

Koska ystäväni kassiin kului vain 23 g lankaa ja melkein saman verran oli vielä jäljellä, päätin neuloa toisen samantyylisen kassin lenkkikaverini pojalle. Hän pitää kaikesta kauniista, mutta koska hänen vanhempansa eivät oikein lämpene pukemaan esikoistaan hameeseen tai kukkahattuun, ajattelin tällaisen pörrölankakassin olevan sopiva kompromissi. Värihän on tarpeeksi poikamainen ollakseen hyväksyttävä konservatiivisempaankin makuun, mutta pörröisyys ja sametinpehmeys tuovat toivottavasti sopivan ripauksen feminiinistä vaikutelmaa.Tässä kassissa on lyhyempi olkahihna ja se on muutenkin aavistuksen pienempi. En myöskään ommellut sisäpussia, vaan virkkasin pelkästään nappilenkin jätti(jämä)nappiin kiinnitettäväksi. Nähtäväksi jää, mitä mieltä 5-vuotias on kassista. Jos hän ei siitä pidä, toivottavasti pikkusisko tai äiti löytävät pussukalle jonkinlaista käyttöä.