Tulipa poikettua taas naapuriin. Ensin sunnuntaina vein piirakkaomenoita ja pengottavana olleen kassillisen vetoketjuja - vain palatakseni kotiin näiden kanssa:

1969947.jpg

Kasseista paljastui mm. 400 g ruosteenoranssia Deco-sekoitelankaa (20% villa, 80% akryyli), neljä kiekkoa Hjertegarnin Nice -efektilankaa, kolme kerää Floricaa, vajaa kerä Tovea, 250 g tummanruskeaa Sandnesin Kitten Mohairia ja saman verran oranssi-harmaakirjavaa Soft Mohairia, 80 g tummanharmaa-tummanpunaista hahtuvaa, noin 200 g puna-mustaliukuvärjättyä villaa (vironvillan tyylistä, mutta hieman paksumpaa), kerä tummanruskeaa Foxia, pari kerää (ruskea ja luonnonvalkoinen) paksua villa-akryylisekoitetta ja sokerina pohjalla muovikassillinen villapellavalankoja toinen toistaan upeammissa ruskan sävyissä. Naapuri väitti, ettei hänen kannata ostaa niin paljon Imigrania kuin näiden neulomiseen tarvittaisiin. Peukalon tyvinivelen vaivojen lisäksi ylenmääräinen neulominen laukaisee hänellä kuulemma migreenin.

Eilen kävin lasten kanssa uudemman kerran kahvilla naapurissa, ihan kutsuttuna. Vasta vietyäni omenapiirakan kuulin, että on paitsi kuopuksen syntymäpäivä, myös naapurinrouvan nimipäivä. Niinpä kahvittelimme, pojat rapsuttelivat sydämensä kyllyydestä vanhaa villakoiraherraa ja minä selailin ekstaasissa ulkomaisia neulelehtiä. Kun pojat olivat jo kotiutuneet, naapuri kertoi peranneensa loputkin lankavarastostaan. Kotiuduin siis toistamiseen parin päivän sisään pussit täynnä lankoja:

1969961.jpg

Nämä pussit sisälsivät mm. 400 g omenanvihreää Oliviaa (70% bambu, 30% akryyli), muutaman kerän Tennesseetä ja pari Linneaa sekä Marinea (kaikki 100% puuvillaa), tummanruskeaa Marks & Kattensin Teddyä (akryyliä), kolme kerää tummanruskeaa Popparia (100% maissi), muita sekalaisia villa-akryylisekoitelankoja ja puhdasta akryyliä, hieman lisää Floricaa ja Tovea sekä miehen villapaidan verran tummanpunaista Woolia. Mukaan mahtui myös yksi purkutuomion saanut kaulaliina (luultavasti Hippyä tai vastaavaa lankaa), omenanvihreä huovutettu hattu sekä huovutetut takkikappaleet (lapsen kokoa), vihreää villakangasta aikuisen takin verran, pellavasekoitetta laukkuja varten sekä hopeanhohtoinen tummanruskea valuva hamekangas.

Olen mykistynyt ja ikuisessa kiitollisuudenvelassa naapurilleni. Vielä hänelle tuntui jäävän lankoja enemmän kuin miehensä kuulemma sietäisi, kankaista nyt puhumattakaan, ammattiompelija kun on.

Onneksi sunnuntaisissa ompeluseuroissa tuli jo hyviä vinkkejä lankojen hyödyntämiseen. Paksut langat annan tai vaihdan mieluusti eteenpäin, ohuemmille löytynee ajan kanssa käyttöä isompina ja pienempinä tekeleinä, joista ensimmäinen on jo työn alla. Jostakin langasta teen taatusti naapurille itselleen jotakin.

Herää kysymys, onko enää kohtuullista ottaa vastaan näin paljon arvokasta materiaalia. Pidän kyllä naapuriani ihan täyspäisenä, joten käsittääkseni hän on lahjoittanut kankaat ja langat omasta vapaasta tahdostaan. Eihän tässä voi olla muuta kuin syvästi kiitollinen.