Sekalaisten lankojen kassissa pyörinyt 150 gramman kerä tummanruskeaa Novita Pirtaa (100 % akryyli) - naapurin lahjoitus tietysti - etsi aikansa sopivaa käyttökohdetta. Vasta joulun alla jostain alitajunnan perukoilta pongahti muistikuva siitä, miten ystäväni kertoi laittavansa mielellään nyt 2,5-vuotiaalle pojalleen slipoverin ohuen sisäpaidan päälle. Koska samainen ystäväni ei karsasta tekokuituja, päätin kaivella arkistoistani mieluisen neuleliivimallin. Se löytyi lopulta äitini vanhasta Novitasta (kevät 2007).

2148371.jpg

Koska ruskeaa lankaa oli vain yksi kerä, päätin tehdä resorit mustasta langasta, jonka olen aikanaan saanut (vyötteettä) lenkkikaveriltani vaihdossa/lahjoituksena, ja joka vaikutti niin tuntumaltaan kuin paksuudeltaankin hyvin samantyyppiseltä kuin Pirta. Mallitilkun perusteella laskeskelin sopivan silmukkamäärän 3,5 mm puikolle ja koon 98 cm liiviin, olihan alkuperäinen ohje merkittävästi ohuemmalle Woolille. Laiskuuksissani jätin myös mallineuleen palmikkoja lukuunottamatta väliin - eli lopulta huomasin käyttäneeni ohjeesta vain mittoja ja mittasuhteita.

Liivistä tuli aika tiivis, mutta toivottavasti kuitenkin käyttökelpoinen. Vaikka tapanani ei ole ollut lahjoa ystäviä yhtä ystäväperhettä lukuunottamatta, tällä kertaa halusin muistaa kuopukseni parasta kaveria ja samalla kiittää kotiäitiystävääni kaikesta henkisestä ja käytännön avusta kuluneena vuonna. Ilman häntä moni päivä olisi jäänyt kääntymättä valoisaan suuntaan.