Mohariina vinkkasi taannoin, miten voisin käyttää hirviölangaksi haukkumani lahjoitus-Teddyn. Lapaskuun myötä tartuin vinkkiin ja neuloin itselleni Pirunnyrkit:Varret neuloin 3 mm puikoilla ja 40 silmukalla Tiilimuuripiposta yli jääneestä mustasta Woolista. Terä on siis Teddyä 5,5 mm puikoilla ja 30 silmukalla. Vaikka en itse lapasihmisiä olekaan, näistä tuli niin veikeät, että ne ovat päässeet jo käyttöön.

Esikoinenkin tykästyi Pirunnyrkkeihini siinä määrin, että halusi välttämättä itselleen samanlaiset. Niinpä nitkuttelin kuusivuotiaan kouriin sopivat karvalapaset:Tällä kertaa varsiin päätyi mustaa lahjoitus-Floricaa, puikot ja silmukat kuten isommissakin lapasissa lukuunottamatta karvalankaosaa, jossa silmukoita oli 25. Punainen loppui odotetusti kesken, mutta jatkoin sujuvasti mustalla Teddyllä. Lopputulos ilahdutti esikoista ja suru olikin suuri, kun lapaset katosivat kaverin luona kylässä käydessä - toivottavasti ne löytyvät kyseisestä kyläpaikasta viimeistään joulusiivouksen myötä.

Olin aivan unohtanut, miten nopeaa lapasia on neuloa. Suunnitelmissa on parit huovutettavat versiot, jahka lapasinspiraatio taas iskee. Vielä kerran kiitos Mohariinalle loistavasta langankäyttövinkistä, ilman sitä Teddyt olisivat luultavasti lähteneet muutamien muiden sekalaisten langanjämien mukana päiväkotilaisten iloksi.