Lämmintä joulumieltä

niin blogini uskollisille kuin satunnaisillekin lukijoille
jouluksi virkkaamieni muistamisten myötä!
Modifioiden virkattu kukkapatalappu ja Iittalan vihreä Kivi-tuikkulyhty anoppila-mummolaan perinteisen joulukukan sijaan, lankoina luonnonvalkoinen vaihtokauppa-Seiskaveikka ja tummanvihreä villapellavalanka.Äidilleni elintarvikeväreillä värjäämälläni vaihtokauppa-Nallella reunustettu Seiskaveikka-kukka sekä Iittalan vihreä Kivi-tuikkulyhty.Sisareni Seiskaveikka-kukka on puolestaan reunustettu oranssinruskealla villapellavalangalla, Kivi-tuikkulyhdyn värinä on pomeranssi.Loistaville naapureille kukka Seiskaveikasta ja ruskeasta Novita Malibusta sekä Iittalan hiekanvärinen Tris-tuikkulyhty.
Ystäväperheille pienet muistamiset: kumpaankin perheeseen kaksi Himppu-mummun patalappua (ruskeat langat purku-Seiskaveikkaa, valkoiset ja vihreät vaihtokauppa-Seiskaveikkaa ja -Nallea), pussit Reilun Kaupan Rooibosta ja pienet purkit maustettua hunajaa.
Kuusenkoriste-/lasinaluspipareita: tummimmanruskeat Novita Pirtaa ystäväperheiden joulukortteihin, alareunan vaaleammanruskeat jotakin tunnistamatonta puuvillalankaa esikarin opettajille ja lastenhoitajalle sekä kiiltävät Novita Malibua omaan kuuseen. Kaikissa reunukset valkoista Chenilleä. Piparien väreistä voisi päätellä, että...

"Joulupukin muorille
kävi keittiössä nolosti,
liian kuuma leivinuuni,
piparkakut paloi poroksi.

No porojahan tarvitaan
joulupukin rekeä kiskomaan,
jotta lapset ajallaan
lahjansa saa.

No porojahan tarvitaan
joulupukin rekeä kiskomaan,
mutta muorin kohtalo
on olla poropeukalo."

- Mats Lillrank (Fröbelin Palikat) -