Tikrun mami yllätti minut taannoin Tallinnasta tuomallaan yksivärisellä Fortissima Sockalla. Lanka odotteli aikansa oikeaa mallia, kunnes innostuin Paraphernalia-sukista, joihin olin jo aikaa sitten törmännyt useita kertoja erinäisissä blogeissa. Niinpä pakkasin kesän reissuneuleeksi ohjeet, Fortissima Sockat ja kirpputorilta pelastamani 2 mm sukkapuikot. Juhannuksena valmistui ensimmäinen sukka, kesälomareissulla toinen.

Puikkokoko oli lankaan ja käsialaani nähden juuri oikea, numeron 38 ohjeella syntyi oivalliset työsukat siskolleni, jonka jalkaterä on 1-2 numeroa suurempi kuin omani - ja pohje pari numeroa sirompi. Ensimmäisen sukan varsi tuli neulottua kahteen kertaan luettuani ohjetta huolimattomasti, mutten siitä suuremmin harmistunut, sillä neuleen olikin tarkoitus riittää useammallekin reissulle.

Lankaa kului noin 90 g ja se oli mukavaa neulottavaa. Mitään yltiöpehmeää Fortissima Socka ei käsituntumalta ole, mutta näiden sukkien olisikin tarkoitus kestää päivittäistä käyttöä sisätyöläisen jalassa. Mikäli kulutuskestävyys on keskivertoa sukkalankaa parempi, saatan hankkia tätä lankaa lisääkin, sillä huomasin ainakin Mervillan myyvän Fortissima Sockaa yksivärisenä.