Syyskuu taittuu tiiviisti sukkien neulomisen merkeissä. Isäni kaipasi paksuja, mutta lyhytvartisia mökkisukkia. Tuli tällaiset:

Koko noin 42 (54 s; 3,5 mm puikot ja noin 110 g Seiskaveikkaa). 2 o, 1 n -joustinneuletta on varren lisäksi terän päällä ja kantalapussa, kantapää on ranskalainen ja kärjessä sädekavennus. Varsi on kuulemma "vähintäänkin riittävä", vaikka minusta se on ihan nysä - tykkään neuloa villasukkiin reilut varret. Vihreä 7V-jämä kului raitoihin kokonaan, harmaata jäi noin 50 g tuleviin sukkaprojekteihin.

Sukkasadon aluksi asetin tavoitteeksi neuloa vähintään joka toiset sukat hyväntekeväisyyteen. Isän sukkien jälkeen olin pahasti jäljessä aikataulusta (yhdet hyväntekeväisyyssukat vs. kolmet muut), joten oli korkea aika kiriä kohti tavoitetta.

Joulusukat 2009 -tempaukseen syntyi Uhoavan Gnun Kerttu-sukat 100 g:n kerästä Novita Jussia 3,5 mm puikoilla; lanka riitti noin koon 38-39 sukkiin. On mukava ajatella, että jokusen kuukauden kuluttua sukat lämmittävät jonkun laitosvanhuksen jalkoja ja ehkä mieltäkin. Paikallinen hyväntekeväisyyskohde tuntuu vaihteeksi erityisen hyvälle.

Vaan kylläpä sukat valmistuvatkin sukkelaan paksusta langasta paksuilla puikoilla! 3,5 mm puikoilla onkin tarkoitus pitää koko ajan hyväntekeväisyyssukkia ja siinä ohessa neuloskella ohuemmilla puikoilla lahja- ja testisukkia. Tekisi mieleni asettaa uusia tavoitteita kuten esimerkiksi kahdet sukat viikossa, mutta se lienee turhaa stressaamista - teen sen, mikä hyvältä tuntuu, sillä neulominen on ennenmuuta nautintoa ja mielenrauhaa varten.