Esikoinen kieltäytyi käyttämästä Tiilimuuripipoaan sen jälkeen, kun joku oli kutsunut häntä koulussa pipon vuoksi mansikaksi. Ensihätään hän käytti minun raidallista jämälankapipoani, mutta lupasin neuloa hänelle mahdollisimman pian oman uuden, neutraalin myssyn. Niin syntyi neljäs Linani:

Pipo on neulottu 4 mm puikolla Tessiltä lunastamastani Rowanin RYC Cashcotton DK:sta (35 % puuvillaa, 25 % polyamidia, 18 % angoraa, 13 % viskoosia ja 9% kashmiria) 120 silmukalla; lankaa kului muutama metri toista kerää, ehkäpä noin 55 g. Palmikonkiertoja tein ensin viisi ennen päälakikavennuksia, mutta siten piposta tuli jopa itselleni liian syvä. Neljällä palmikonkierrolla hattu on pojan toiveiden mukaisesti korvat kokonaan peittävä ja reilusti niskaan asti tuleva, muttei kuitenkaan liian syvä.

Lanka on ihastuttavan pehmeää ja yllättävän lämpimän tuntuista ollakseen suurimmalta osaltaan puuvillaa ja tekokuituja. Lina puolestaan on yhä edelleen ihastuttava malli, jota kuitenkin on hieman tuskallista neuloa kierrettyjen oikeiden silmukoiden takia. Jonossa on kuitenkin viideskin Lina, tällä kertaa itselleni, sillä onnistuin pilaamaan pesussa vuosi sitten Novitan Luxus Windistä neulomani ja koko viime talven käyttämäni pipon. Varastolangoista puikolle hypännee luonnonvalkoinen Luxus Stone - vaan sitä ennen jonossa on vielä "muutamat" sukat sekä jotakin muuta pientä...