Lankainventaarioveikkauksessa kokonaisuudessaan lähimmäksi osui Vyyhdin viemää -blogin Eila. Hänen blogiaan jo jonkin aikaa seuranneena minulle on muodostunut kuva lämminhenkisestä ja klassisen tyylikkäästä naisesta, joka on mitä parhain mannekiini omille käsitöilleen. Niinpä idea Eilan palkinnosta putkahti mieleen kuin itsestään.

Eila on toivottavasti jo vastaanottanut Marimekon Olkikukka-kankaasta ompelemani olkalaukun ja pienemmän tarvikepussukan. Kangas on samaa, josta taannoin ompelin Tikrunmamille samanlaisen, mutta isomman kassin; ylijäämäkankaan Tikrunmami lahjoitti ystävällisesti minulle. Vuori on vaaleanharmaata popliinikangasta, jota saimme vuosia sitten lahjoituksena ommellessamme vaatteita ja pikkupeittoja keskolaan - popliini vain ei siihen tarkoitukseen oikein soveltunut. Vetoketjut olen saanut naapurini loputtomista varastoista, joten koko palkinto on koostettu varastojen kätköistä löytyneistä materiaaleista.

Saatesanat kirjoitin yksinkertaiseen korttiin.

Kuva leikattu talteen aikakauslehdestä, pitsinauha saatu lahjoituksena, korttipahvin sentään olen joskus ostanut jostakin alennusmyynnistä.

Toivottavasti Eila keksii käyttöä laukulle ja pussukalle, kokonsa puolesta ne voisivat toimia ainakin reissuneuleen ja oheistarvikkeiston kuljettamisessa.

PS. Laukun kuvausrekvisiittana on isäni kunnostama tuoli, joka oli alunperin marjapuuronpunaisen maalin peitossa. Maalinpoiston, kevyen hionnan ja lakkauksen jälkeen tuoli ilahduttanut minua joka päivä toimimalla oivallisena yöpöytänä.