Myönnän syyllisyyteni patologiseen piponneulontaan, tässä jälleen lisätodisteita sen puolesta.

Neljäs sytomyssyni on kolmas Beaufort ja toinen valkoisesta Novita Suvista tehty. Muutoin tämä on identtinen edellisen Suvi-Beaufortin kanssa, mutta lisäsin korkeuteen yhden mallikerran ja sain siten kulumaan melko tarkalleen koko 50 g:n kerän. Mallipäänä toimii 3-vuotiaamme, jonka pää edustaa vähintäänkin siroa aikuisen naisen päätä. Beaufortin mallineule on mukavan joustavaa, joten samainen päähine mahtuu myös omaan, noin 60-senttiseen kupoliini siitäkin huolimatta, että lisänä on Amish-miehille tyypillinen moppitukka.

Ettei pipoilu olisi mennyt pelkäksi hyväntekeväisyysneulonnaksi, päätin vääntää kuopukselleni kevätpipon keskellä talven kireimpiä pakkasia.

Pipo on neulottu Tessiltä lunastetusta Novita Oliviasta (70 % bambua, 30 % polyesteria) 4 mm puikolla ja 96 silmukalla, lankoja kului yhteensä noin 70 g. Sammakkokaavion nappasin Marsvinin Sammakkopiposta (Ravelry-linkki), muutoin sooloilin aivan omien päähänpistojeni mukaan. Poika tuntui tykkäävän, eri asia sitten, suostuuko hän enää keväällä käyttämään tätä.