Niitä sytomyssyjähän minä, kuinkas muuten.

Cotton 8 Mayflowerin loput muuntuivat monen yrityksen ja purkukerran jälkeen pipoksi, jonka mallineule on ihan omasta päästä. 120 silmukkaa ja 3 mm puikko, langanmenekki 30 g:n luokkaa. Jälkikäteen huomasin mallineule olevan samantyyppinen kuin Novitan Kevät 2009 -lehden mohairmyssyssä.

Viimeisestä kerästä valkoista Novita Suvia neuloin Dizzy-spiraalimyssyn 112 silmukalla ja 3 mm puikolla. Kerästä jäi jäljelle pieni nöttönen, joten lankaa kului luultavasti noin 45 g. Tämäkin oli malli, jota olin jo aikaisemmin katsellut, mutta en ollut saanut kokeiltua. En ole aivan varma, pitäisikö pipon olla sileämpi, mutta minusta tämä on aika kiva näinkin.

Myös Amelia Earhart Aviator Capia olin katsellut sillä silmällä, vaikken uskonut hetkeäkään mallin sopivan itselleni. Niinpä neuloin sen sytomyssykampanjaan Novita Luxus Cottonista. Valitsin jo alunperin ohjetta pienemmän puikon (4 mm) huomattuani monien Ravelryssä valitelleen isoa lopputulosta. Ensimmäisestä versiosta tuli kaikesta huolimatta liian iso, joten hattu meni purkuun ja neuloin uuden version 3,5 mm puikolla. Malli on sen verran hauska (sekä todella helppo ja nopea), ettei purku- ja uudelleenneulontaoperaatio pahemmin harmittanut. Lankaa kului hitusen yli 50 g. Koristekukka on virkattu Novita Bambun jämästä, vanharoosa käy minusta harvinaisen hyvin tuohon myssyn beigeen sävyyn, nappi on tietysti sekalaisten jämä-/lahjoitusnappien laatikosta.

Luulenpa, ettei sytomyssykiintiöni ole vielä täynnä. Olisihan se aika komeaa päästä tasakymppiin...