Niinhän siinä kävi, että arvontapalkintona saatu Mandarin Petit päätyi jokseenkin pikapuoliin puikolle, ajatuksenahan oli testata taannoista Aallokko-pipomallia ohuemmalla langalla. Ensimmäiseen versioon neuloin välikerrokset langankiertoja ja kavennuksia sisältävien kerrosten väliin.

Neuloin pipon 3 mm puikolla, sillä pienempääkään ei ollut siihen hätään käytössä, lankaa tähän kului noin 40 g. Mallikerta toistuu kerroksella viidesti, mutta korkeussuunnassa toistoja mahtui vain kolme. Epävarmana lopputuloksen onnistuneisuudesta päätin neuloa toisenkin Aallokon, tällä kertaa lyhyemmällä reunajoustimella ja ilman ns. välikerroksia mallineuleessa.

Välikerrokseton mallineule on itse asiassa suoraan Kauneimmat neulemallit -kirjasta, ja sen ansiosta reuna aaltoilee aika hauskasti. Välikerroksettomuus kuitenkin pienentää pipon ympärysmittaa niin, että se on sopiva tällaisenaan (mallikerta toistuu kuusi kertaa pystysuunnassa ja reunajoustin on melko lyhyt) kuopukselle, jonka päänympärys on jokseenkin 54 cm. Päälaen kavennukset muodostavat aika hauskan lehdykkäkuvion:

Tästäkin tulee ehkä ohje joskus johonkin, jahka kokeilen jälkimmäistä mallia hieman pidemmällä reunajoustimella. Päättämättä tosin on vielä se, kumpi malleista onkaan kauniimpi eli kummasta ohje kannattaisi kirjoittaa - itse olen kallistumassa jälkimmäiseen, ensimmäinen on omaan makuuni vähän pliisu. Välikerrokseton malli soveltuu myös paksulle langalle, kunhan tiheys sopii neljän mallikerran toiston silmukkamäärään.

Joka tapauksessa Aallokko-pipot ovat menossa sytomyssykeräykseen ja mikäli kirjoitan ohjeen, tämä inspiraatiolähde mainitaan myös siinä. Näiden pipojen myötä sytomyssysaldoni nousi kymmeneen, mutta tuskinpa se siihen jää, onhan Mandarin Petitiäkin jäljellä vielä pariin myssyyn - puhumattakaan SYT-langoista, joita en ole ehtinyt vielä korkata lainkaan.