Kolmannet ja näillä näkymin viimeiset sukat Utsjoen diakoniatyön edelleen toimitettavaksi neuloutuivat aavistuksen pakkotahtisesti värisävystä päätellen vähintään jokusen vuoden vanhasta Novita Nallesta.

Näitten sukkien myötä otin ensimmäistä kertaa tuntumaa Prymin bambuisiin 2,5 mm sukkapuikkoihin, jotka sain taannoin Satunnaisena Ystävällisenä Tekona. En ollut lainkaan vakuuttunut, puikot olivat makuuni kovin terävät ja pelkäsin aluksi niiden napsahtavan poikki. Ilmeisesti puristan puikkoa etenkin oikealla kädellä melkoisesti, sillä notkuminen oli aluksi suorastaan häiritsevää. Jälki tosin oli tasalaatuista eikä pelkoa puikkojen putoamisesta ollut.

Kärjestä aloitetuissa sukissa oli 64 s terässä ja 67 varressa, kantapää on pyöreä. Kokoluokka asettui jonnekin 41-43 välimaastoon, lankaa kului melko tarkalleen 100 g. Sukkien ulkosyrjään kehitin mielenkiinnon säilyttämiseksi jonkinlaisen palmikkokuvion:

Jostain syystä en ole näihinkään aukottoman tyytyväinen, mutta kyllä nämä parhaat sukat tekemistäni Utsjoki-sukista on. Tällä kertaa jaksoin nitkuttaa melko tiukkaa, joten jälki on säädyllisen siistiä ja sukan mittasuhteet ovat minusta ihan ok, toivottiinhan Utsjoki-tempaukseen nimenomaan pidempivartisia sukkia. Nyt on sukanneulontainto aivan minimissä, vaikka jonossa on monta mukavaa mallia, joihin on jo langatkin valmiina. Jospa blogissa olisi vaihteeksi esillä muutakin kuin pelkkiä pipoja ja sukkia...