Eräänä sunnuntaina päätin tehdä pois alta kaikenlaisia sekalaisia korjaus- ja purkutöitä. Tämän postauksen polvisukat kuluivat päkiästä täysin puhki kolmessa kuukaudessa. Leikkasin terän heti kantapään jälkeen, poimin silmukat ja neuloin uuden terän, ruskeaa Maijaa oli sopivasti jäljellä uusien terien verran. Mikä se sellainen sukkalanka muuten on, joka ei kestä kolmea kuukautta sisäkäytössä? Tämä kokemus ei ainakaan lisännyt arvostustani Maijaa kohtaan.

Epäonnistuneet jämä-Pomatomusit saivat nekin purkutuomion. Ne olivat odottaneet pesua kuukausitolkulla kuopuksen oksennettua niille. Pesun jälkeen totesin, ettei sukkia tulisi käytettyä, ne kun olivat järkyttävän rumat ja aivan liian isot. Niinpä leikkasin valkoiset terät pois, purin ONLine Supersocken talteen ja maltoin vielä kastellakin pikkuvyyhdit suoristaakseni langan.

Vahingosta viisastuneena päätin aloittaa sukat kärjestä ja tähdätä varsin napakkaan kokoon. Päädyin neulomaan sukat 2,5 mm puikoilla ja 56 silmukalla, kantapää on pyöreä ja varressa 3 o, 1 n -joustinneuletta.

En ole vieläkään oppinut arvioimaan kiilalevennysten alkua oikein, joten sukista tuli aavistuksen liian pienet minulle. Onneksi älysin sovituttaa sukkia esikoisella, jolle nämä ovat hyvin todennäköisesti juuri sopivat ensi vuonna, kokoluokka sukilla siis lienee noin 36. Raitoja en lähtenyt täsmäämään, mutta onneksi se ei tuntunut esikoista haittaavan. En yleisesti ottaen pidä pätkävärjätyistä langoista yhtään, mutta tämä kyseinen värimaailma on kyllä tässä sarjassa poikkeuksellisen kiva. Mukavinta tietysti oli, että lanka riitti sopusuhtaisiin sukkiin. Näiden sukkien päättelyssä kokeilin ensimmäistä kertaa Elizabeth Zimmermannin sewn bind offia (linkki Knittyn tekniikka-artikkeliin). Ihan OK, mutta en ollut sittenkään vakuuttunut reunan kauneudesta.

Vaalea aronialanka päätyi puolestaan Pocket Book Slipperseiksi. Olin nähnyt vastaavan mallin jo kauan aikaa sitten jossakin suomalaisessa blogissa, mutta vasta Ravelryn kautta innostuin lopullisesti kokeilemaan tätä suosittua mallia.

Blogimies arveli näitä tietysti ensin jonkinlaisiksi pikkulaukuiksi.

Vaan tossukathan ne ovat. Väri on todellinen ylemmässä kuvassa, koristenapit ovat oikeasti vain maltillisesti lankaa tummemmat. Neuloin nämä 5 mm puikolla ohjeen mukaan, saumoista tuli aika epäsiistit ja toinen nappikin meni näköjään vähän sivuun. Langanmenekki näihin oli noin 75 g.

Malli on saanut paljon kehuja, vaan ei tämä minusta mikään ylivertainen tossumalli ole. Helppo tehdä, kyllä, ja sopii monenkokoiseen jalkaan, mutta itselläni tuo pujotusreikä on hieman ahdas, takareuna painaa akillesjänteeseen, ja toisaalta jalkapöydän yli menevä remmi jää vähän löysäksi. Arvelin kuitenkin, että tällaiset olisivat oikein passeleita joululahjoja kuopuksen hoitajille, jotka näkyvät käyttävän villaisiakin tossuja töissä ja joiden jalkojen kokoja en luonnollisestikaan tiedä. Ehkäpä neulon näitä siis lisääkin, joskus myöhemmin, onhan ensi jouluun sentään vielä muutama kuukausi...