Olin totaalisen myyty välittömästi nähtyäni Mari-Liisa Varilan suunnittelemat Galder-sukat (Ravelry-linkki), joten oli vain kysymys siitä, mistä langasta sukat neuloisin. Langaksi valikoituikin itseoikeutetusti elämäni ensimmäinen Villa Mokan Mokkasukka ihanan vihreässä värissä nimeltä Bari. Harmi oli aika suuri, kun keriessä vyyhdin sisältä paljastui värivirhe: kirkkaanvihreä alue, aivan kuin vyyhdin sisään olisi joutunut kökkö kokonaan väärän väristä vihreää kontaminoimaan yhden kohdan. Missään nimessä tuo ei voinut olla tarkoituksenmukaista, mutta koska olin ostanut langan kanssaneulojalta, en katsonut oikeudekseni reklamoida sekundasta ainakaan langan värjänneelle Villa Mokalle. Katkoin siis lankaa useaan otteeseen saadakseni sukkiin riittävästi "puhdasta" lankaa.

Koska Mokkasukka on ohjeen lankoja ohuempaa, valitsin 2 mm puikot ja päätin lisätä silmukoita ohjeen 64:sta 68:een. Neulominen oli aluksi niin suuri nautinto, että suorastaan säännöstelin sitä, neuloin korkeintaan mallikerran tai pari kerrallaan. Vasta kun alkoi käydä selväksi, että sukista tulisi kenties liian pienet, into vähän laantui, mutta sitkeästi ajattelin, että sukat vielä kesyyntyisivät omaan jalkaani sopiviksi. Vaan eivät kesyyntyneet.

Sain kyllä sukat jalkaani, mutta vaikka tein kantalappuun kolmen mallikerran sijaan neljä, tuli sukista todella niukat juuri kiilakavennuskohdasta. Muhkea kantapääni meni tuosta kohdasta läpi vain vaivoin ja se jää myös kiristämään ikävästi. Tällä kokemuksella loisin aluksi 72 silmukkaa ja tekisin kiilakavennukset joka toisen kerroksen sijaan joka kolmannella kerroksella. Varsikin voisi olla pidempi, mutta tällä kertaa noudatin alkuperäistä ohjetta. Lankaa näihin sukkiin kului noin 60 g; loppu langasta onkin satunnaisesti pilkuttunut kirkkaanvihreällä.

Langan väri on kaunis, vaikkakin ehkä aavistuksen liian vaalea omaan makuuni. Parasta värissä on, ettei se raidoitu ja väritys pysyy samanlaisena kauttaaltaan, siis myös kantalapussa ja kiilakavennusosassa. Malli on aivan huikean ihastuttava, yksinkertaisuudessaan todella kaunis. Haluan aivan ehdottomasti neuloa itselleni sopivammat Galderit ehkäpä juuri siitä langasta, johon vaihdoin nämä sukat. Ravelryn kautta löytyi siis näillekin sukille uusi omistaja ja minä sain korvaukseksi vyyhdin Cherry Tree Hillin sukkalankaa...