Olen moneen otteeseen viitannut Joulusukat 2010 -keräykseen ja vihdoin tänään oli ensimmäinen päivä, kun olimme jakamassa sukkia Virvatuli ry:n organisoiman lahjoitusruokajakelun yhteydessä. Ruokakassia oli noutamassa noin 170 ihmistä ja sukkia oli tarjolla noin puolet keräykseen tulleista lähes 600 parista; loppupuolisko jaetaan samaan tapaan perjantain ruokajakelun yhteydessä.

1343405966_img-ddbfa06359d050faf28c24d35

Sukat ja muutamat keräykseen tulleet muut asusteet jaoteltiin silmämääräisesti koon mukaan kahdelle pienehkölle pöydälle, jonka ääressä me neljä jakajaa yritimme auttaa jokaista löytämään johonkin tarpeeseen sopivat sukat: itselle, lapsille tai lapsenlapsille. Ruokajakelun järjestäjät pitivät tehokkaasti huolen siitä, ettei pöytien ääreen syntynyt ruuhkaa, vaan jonottajat ohjattiin ruokakassien hakemisen jälkeen sukkapöytien ääreen ja edelleen ulos.

1343405919_img-f929b1be1bd2eeae412e68699

Keräykseen tuli huikea määrä laadukkaita sukkia! Tarjolla olleiden sukkien kokohaarukka ei harmillisesti vastannut aivan tarvetta, vaan isot sukat loppuivat kesken siinä missä lasten sukkia saatoimme antaa useampia pareja halukkaille - ja silti niitä jäi reilusti yli. Perjantaina käynee samalla tavalla, mutta eivät yli jääneet lasten sukat toki hukkaan mene, vaan toimitamme ne edelleen eteenpäin esimerkiksi Igu*leen tai Vaaka ry:n villasukkakeräyksiin tai mahdollisesti jonkin halukkaan paikallisen organisaation kautta.

Kokemuksena lahjoitusruokajakelu oli ehdottomasti positiivinen - koko tilaisuus oli niin mukavasti organisoitu, että kaikki tuntui sujuvan hyvässä järjestyksessä ja hyvässä hengessä. On ollut jälleen etuoikeus olla mukana joulusukkatempauksessa!

P.S. Eija oli ihan oikeassa, ei sukkaputki loppunut siihen, mihin luulin. Ehdin nimittäin neuloa vielä kahdet Joulusukat, kiitos puuduttavien koulutuntien, joilla pysyi hereillä vain neulomalla jotain sopivasti aivotonta.

1343406061_img-44e72aad6bfec61e77e031445

Molemmat miesten sukat ovat alunperin Villaviidakon Emmalta saadusta sekä erittäin edullisesti ostetusta Erämiehen sukkalangasta Seiskaveikka-jämillä raidoitettuina. Puikot olivat perinteisesti 3,5 mm, vihreissä varresta aloitetuissa sukissa silmukoita oli 54 ja ruskeissa kärjestä aloitetuissa muistaakseni 48.