Huovutettujen tumppujen neulominen vei mukanaan siinä määrin, että lapasputki venähti alkuperäisestä pikapyrähdyksestä useamman viikon mittaiseksi. Tässä loppuvuoden lapassatoa.

1343403890_img-fc71fecfd7109f1224d7ec5f9

Ikänsä ja lääkityksensä vuoksi äitini ääreisverenkierto on heikentynyt, joten käsiä palelee helposti. Niinpä neuloin hänelle kaksinkertaisesta TeeTeen Alpakasta 3,5 mm puikoilla ja 40 silmukalla peruslapaset käytettäväksi huovutettujen tumppujen sisällä aluslapasina; lankaa kului 65 g. Tykästyin kovin TeeTeen Alpakkaan, se kun ei säikeillyt eikä karvannut samaan tapaan kuin aikaisemmin kokeilemani ohuempi Garnstudion DROPS Alpaca. Toivottavasti lapaset vastaavat odotuksiin alpakan lampaanvillaa paremmasta lämmittävyydestä.

1343403933_img-7a2830a9edd52b182cf1a0ce9

Aikaisemmin esittelemäni iki-ihanat mustanruskeat Tove-tumput osoittautuivat käytössä minulle lopulta vähän turhan väljiksi ilman aluslapasia. Niinpä annoin Tove-tumput äidille alpakkalapasten päällä pidettäviksi ja neuloin itselleni uudet huovutetut tumput. Nämä on neulottu yksinkertaisesta Pelson vankilan hahtuvasta 4 mm puikolla ja 48 silmukalla vajaasta 50 grammasta lankaa, huovutus hoitui 40 asteen pikapesussa muun pyykin mukana. Lopputulos oli huikean ihana: todella tiivis, mutta pehmoinen ja ohut ja ennen kaikkea mitoitukseltaan juuri niin niukka kuin olin toivonutkin. Aivan täydelliset kaupunki- ja autoilutumput!

1343404011_img-3ae64345530a814bf3e938f4a

Blogimiehen teini-ikäinen kummipoika sai joululahjaksi vihreät huovutetut Tove-tumput, alkuperäiseen ohjeeseen lisäsin muutaman kerroksen pituutta niin kärkeen kuin peukaloonkin, muuten speksit ovat samat kuin edellisissäkin vastaavissa lapasissa. Väri on aivan ihana ja huovutustulos Tovelle tyypillisesti loistava - toivottavasti teini tykkäsi. Onneksi molempia vihreitä sävyjä jäi vielä kerät, joten saisin itsellenikin vihreät tumput...

Punaiset lapaset tein itselleni ulkoilurukkasten lisälämmikkeeksi äitini lapasista yli jääneestä TeeTeen Alpakasta ja The Ikuisuusneuleesta jääneestä Novitan Woolista. Aloitin kärjestä ja neuloin peukalon ennen vartta, jotta sain kaiken alpakan sinne, missä lämpöä eniten tarvitaan. Alpakka riittikin juuri sopivasti kämmenosaan, vain varret tarvitsi neuloa Woolista. Puikoissa oli mittaa 3 mm ja silmukoita 48; hieman tuli liian pitkä sormiosa eli vielä on kerättävä lisää kokemusta, ennen kuin alkaa syntyä todellinen käsitys siitä, miten saa juuri sopivan kokoiset lapaset.

Lapasten neulominen karkasi siis loppuvuodesta käsistä - mielenkiintoista nähdä, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Kiitokset kaikille blogini lukijoille menneestä vuodesta ja luovaa käsityövuotta 2011!