Lankahamsterikuun päätavoitteenani oli neuloa vuosi sitten Satunnaisena Ystävällisenä Tekona saamistani Steinbach Wolle Capri -puuvillalangoista jotakin käyttökelpoista. Toisiinsa sointuvia värejä oli useampia, mutta mitään ei niin paljoa, että siitä olisi yksin saanut isompaa. Koska en erityisemmin ole kapeiden raitojen ystävä, päätin kokeilla Ylösalaisneuletta siten, että neuloisin vaaleammat ja kirkkaammat värit yläosaan ja tummemman alaosaan.

1343401654_img-df795457f8217305b8e672950

Aloitin pääntien M-koon silmukkamäärillä ja levensin L-kokoon, näin sain itselleni mieluisan kokoisen, alkuperäiseen ohjeeseen nähden pienemmän pääntien. Sen kummemmin en värejä täsmännyt, neuloin vain värin kerrallaan loppuun, mitä nyt tälläsin muutaman kerroksen ruskeaa vihreän ja keltaisen väliin. Hyvällä tuurilla värit osuivatkin aika mukavasti ja ruskea lankakin riitti ihan kohtuullisen pituiseen paitaan. Pääntien lisäksi muokkasin alaosaa sen verran, että lisäilin silmukoita sivuihin alaspäin tultaessa, ettei paita kinnaisi kriittisiltä kohdilta. Lankaa tähän paitaan kului 345 g.

Ei tämä nyt mikään maailman kaunein ja siistein neulepaita ole, mutta ihan käyttökelpoinen kuitenkin. Sileän neulominen 3 mm puikolla oli melkolailla tylsää, mutta kiitos lankahamsteroinnin motivoiduin neulomaan paidan loppuun lievästä tympääntymisestä huolimatta.