Veljeni tyttärien lisäksi hänen vaimonsa kaipaili myös villasukkia. Koska mieleni teki kovin neuloa pitkästä aikaa nopeasti valmista paksusta langasta, tartuin tammikuussa vaihdokkina tulleeseen Seiskaveikkaan ja Eminence Rouge Socks -sukkaohjeeseen (pdf), jonka palmikkokuvion sovitin haluamalleni 48 silmukalle.

1343401374_img-1639a78c97a20c44448ea5338

Sukat on neulottu 3 mm pyöröpuikolla (kyllä, olen käännynnäinen ja neulon nykyään pienetkin pyöröneuleet pipoja lukuunottamatta 80-100 cm pyöröpuikolla) ja jäinkin vähän ihmettelemään, miten ennen olen aina käyttänyt 3,5 mm puikkoja Seiskaveikalle. Nyt neulepinnasta tuli mukavan napakka, mutta ei millään muotoa peltinen. Lankaa kului kokoluokan 39-40 sukkiin noin 115 g.

Pidän lopputuloksesta kovasti ja paksun langan neulominen oli totisesti joutuisaa ja palkitsevaa, olenhan koko alkuvuoden neulonut lähes yksinomaan ohuita sukka- ja huivilankoja sekä puuvilloja. Yllätyin myös siitä, miten mukavalta itse lanka tuntui käsissä: mielelläni neuloskelen jatkossakin paksumpia sukkia Novitan peruslangoista. Nämä sukat ovat minusta osoitus siitä, ettei paksusta langoista neulottujen sukkien tarvitse olla tylsiä ja mitäänsanomattomia.