Olen näemmä unohtanut raportoida kahdet alkukesästä valmistuneet sukat. Ilmeisesti olen odottanut sukkapostaukseen lisää täytettä, mutta kesällä on neulotuttanut vallan muuta kuin sukkia. Tähän väliin sukkapostaus lienee ihan tervetullut, ettei blogi muutu vallan kokonaan sytomyssyilyksi. Pipoja on nimittäin luvassa edelleen lisää.

1343376372_img-5735e51876fb9a0238180879c

Nämä sukat on aloitettu muistaakseni toukokuussa, lankana naapurilta saatu, osittain purettu ruskea Seiskaveikka ja tuntematon oranssi villasekoitteelta vaikuttava lanka. Puikkokoko minun käsialalleni sopiva 3 mm ja silmukoita 56. Muistan tarjonneeni näitä alunperin kälylleni hänen kysyessään, voisinko neuloa pikaisella aikataululla eläköitymissukat hänen pomolleen. Väri ei kelvannut, joten siihen tarkoitukseen tein toiset sukat, mutta minne ihmeeseen nämä joutuivat? Luulenpa lähettäneeni ne lopulta Ilmastosukkatempaukseen, mutta varmaa muistikuvaa siitä ei ole. Ainakaan sukat eivät ole enää minun hallussani. Ilmastosukkia muuten kerätään edelleen!

1343376432_img-fd0c5010bc2726c4a1381bed8

Ruskea-keltaiset sukat muistan ainakin lähettäneeni Ilmastosukkatempaukseen, vaikka alunperin ajattelin säästellä niitä Sivarisukiksi. Nämä sukat taitavat olla spekseiltään melko tarkkaan edellisen kaltaiset, vaaleankeltainen lanka on Gjestal Jannen jämiä ja tummempi jälleen jotakin mysteerilankaa, joka näppituntumalta sisälsi kyllä villaakin. Nämä sukat olivat yksi KYH-töistäni, tosin juuri nämä olivat niitä viimeisinä valmistuneita, kun ei villan neulominen kesähelteillä houkuttanut yhtään.

Syksyä kohti kuljetaan ja perinteisesti syys-lokakuu on pyhitetty Sukkasadolle. Tänä vuonna Sukkasadolla on uusi emäntä ja ilmoittautumaankin ehtii vielä 28. päivään saakka. Itselläni on pyhä tavoite ottaa edellisvuosia rennommin, keskittyä muutamiin vähän isotöisempiin sukkapareihin ja neuloskella siinä sivussa ihan jotain muutakin. Saa nähdä, miten onnistuu, yleensä nämä tempaukset saavat minut paahtamaan yhtä ja samaa laput silmillä...