Elokuun viimeisinä päivinä etsiskelin suppeahkon sukkalankavarastoni suhteen sopivia ja itseäni kiinnostavia ohjeita Sukkasatoa varten. Lopulta ensimmäisenä puikoille päätyi varastoni rumin sukkalanka, kanssaneulojalta Satunnaisena Ystävällisenä Tekona saatu pätkärääkätty Austermann Step Duett. Syykin lankavalintaan löytyy: olin päättänyt kokeilla taas itselleni uusia kantapäämalleja ja kun Show-off Stranded Socks -mallissa oli sekä uudenlainen kantapää että mallineule, joka sekoittaisi pätkärääkätyn langan värejä, valinta oli selvä.

1343325346_img-7d7287f318eb0a9087e357ed9

Neuloin sukkia lopulta lähen maanisella vimmalla ja lopputulos yllättikin iloisesti. Neuloin 2 mm puikolla ja 68 silmukalla tavoitteenani kapeat kokoluokan 42-43 sukat, jotka sopisivat 15-vuotiaalle kummipojalleni. Luulenpa onnistuneeni suunnitelmassani, sillä leveydeltään sukat olivat vain aavistuksen reilut omaan koon 37-38 jalkaani. Lankaa tosin kului vain 80 g, joten vielä jäi viidennes kerästä viereksimään lankalaatikkoon.

1343325354_img-57f7423db5ea764a47ce7bb3e

Lähikuvasta käy hyvin ilmi kantapään rakenne samoin kuin itse mallineule, joka toden totta sekoittaa mukavasti väritystä. Alunperin pelkäsin, että kantapäästä tulee kovin matala, mutta ainakin omaan jalkaani se istuu todella mukavasti. Tämän kantapään etuna on, ettei siinä tarvitse neuloa erillistä kantalappua eikä siten ole tarvetta silmukoiden poimimisellekaan. Luulenpa, että minun on neulottava itsellenikin sukat, joissa on tällainen kantapää, jotta pääsen koeajamaan toimivuuden myös käytännössä.

Kylläpä olikin mukavaa pitkästä aikaa neuloa pehmeää, ohutta sukkalankaa ohuilla puikoilla. Käsialani on tosin löystymään päin, joten jossain vaiheessa minun lienee pakko testata myös 1,5 mm puikot. Niin ohuita puikkoja minulla on vain sukkapuikkoina (yhdet teräksiset ja yhdet alumiiniset), joten yritän vielä tovin pärjätä 2 mm pitkällä pyöröpuikollani.