En ole ommellut mitään sitten viime touko-kesäkuun. Into lopahti aivan totaalisesti, ja vasta kun olin luvannut ommella Sukkasadossa eniten neulelehti Ullan malleilla sukkia neuloneelle projektipussukan, oli pakko pitkästä aikaa istahtaa koneiden ääreen. Sain aikaan tasan yhden pussukan, senkin puoliväkisin. Seuraavan kerran ryhdyin samaan puuhaan päätettyäni, että teen paikallisten neulojien pikkujoulutapaamiseen projektipussukan osaksi pientä joululahjaa, johon kuului myös kerä joulunpunaista Debbie Blissin baby cashmerino -lankaa sekä Virkkukoukkusen rintanappi.

1343323424_img-3e14a9ea7a15c03df65a473fc

Vasemmanpuolimmaisena sukkasatoilupalkinnoksi kaavailemani pussukka, jonka päällikangas on samaa naapurin lahjoittamaan Ikean puuvillaa, josta esikoiseni sai jo paneeliverhot ja koristetyynyjen päälliset huoneeseensa. Vuori on vanhaa valkoista lakanaa, mustat nyöritkin lienevät kierrätystavaraa.

Pikkujoulupussukoita syntyikin sitten samantien kerralla neljä, koska päällisenä käyttämäni (naapurilta saatu) painokuosinen pellavapala oli juuri sen kokoinen, että siitä sai näppärästi neljä samankokoista pussia. Vuoriksi päätyi taas kierrätyslakanaa, tällä kertaa vaaleanruskehtavaa. Mitään sopivan väristä nyöriä ei varastoista löytynyt, joten ostin vaaleanbeigeä nyöriä ihan näitä pusseja varten. Pellavaiset pussit ovat aika optimaalisesti sukankutimelle sopivia, joten pohdin vielä, lähettäisinkö sittenkin yhden niistä sukkasatoilupalkinnoksi. Pari kappaletta voisi ehkä lähettää yllätysjoululahjoiksi kanssaneulojille...