Hiljattain esittelemistäni Koivu-sukista jäi jäljelle sopivasti DROPS Fabelia kämmekkäisiin. Nappasin jonostani ilmaisen Winding Way Mitts -ohjeen (Rav-linkki), jota tosin muokkasin reippaasti sopimaan paremmin mieltymyksiini.

1343321351_img-42bd73dcc4e3a396e99c575db

Koska lankani oli reilusti ohjesuositusta ohuempaa ja sitä oli lisäksi rajoitetusti, neuloin kämmekkäät ylhäältä alaspäin 56 silmukalla aloittaen. Käytin 2 mm puikkoa ja neuloin joustimet 1 o kiertäen, 1 n -joustinneuletta sekä kaikki palmikkokaavion oikeat silmukat kiertäen. Peukalonkin tein oman mielen mukaan: peukaloaukkoa varten jätin hakaneulalle 6 s ja loin tilalle 14 s, kiilakavennukset tein joka 3. kerros, kunnes työssä oli jäljellä 52 s. Rannejoustimen aloituksen yritin täsmätä niin, että palmikkokuviosta tuli edes jotenkin symmetrinen. Täsmäily johti siihen, että 22 silmukan peukaloihin jäi liian vähän lankaa ja ne ovatkin muutaman kerroksen lyhyemmät kuin alunperin ajattelin. Lankaa luulin olleen jäljellä 34 g (koska sukkiin oli mennyt 66 g), mutta kämmekkäät painavat vain 29 g, joten joko kerät olivat vajaita tai vaakani valehtelee. Olen taipuvainen uskomaan jälkimmäistä.

Ihan kivat ja napakat kämmekkäät näistä tuli ja ne ehtivät jo mennä 14 vuotta täyttäneelle veljentyttärelleni synttärilahjaksi. Jos kuitenkin rehellisiä ollaan (ja mikseipä oltaisi), tämä malli olisi ollut varmasti vielä kivempi vähän paksummasta langasta tehtynä.