Voisin yrittää uskotella, että olen myssyneulonnan ohessa saanut valmiiksi sukatkin. Vaan tosiasia on, että nämä sukat valmistuivat jo joskus helmikuun alussa, ovat vain jääneet bloggaamatta syystä jos toisestakin.

1343318146_img-028dd415e6f3f7c960f1ddfcd

Sain inspiraation kehitellä Fredrika-sukkien kantapäämallin ympärille vähän toisenlaisen siirtyvien silmukoiden variaation. Lanka on Seiskaveikkaa, puikko 3 mm ja langankulutus reilusti vajaan kerän verran. Jostain syystä en oikein itse innostunut lopputuloksesta, mutta kun muutama kanssaneuloja pyysi ohjetta, kyhäsin jonkinlaisen alustavan version. Sen pohjalta useampikin ehti testineuloa mallin, mutta ohjeen viimeistely julkaisukuntoon on jäänyt kaiken muun alle. Ehkä osasyynä on se, että itselleni tässä mallissa ei ole mitään uutuusarvoa, ja toisaalta näinkin yksinkertaiseksi palmikkokuvioksi malli oli yllättävän työläs siirtää kaavio- ja tekstimuotoon niin, että ohje olisi helposti seurattava ja yksiselitteinen.

1343318167_img-3f5cea308b1e7bbde1c2f3fea

Sukkina nämä ovat oikein mukavat kotisukat, ehkä aavistuksen väljät, mutta eipä se kotikäytössä ole niin nökönuukaa. Varttakin on sen verran, etteivät nilkat ihan heti vilku. Ehkä joskus innostun hiomaan ohjeen julkaisukelpoiseksi, ehkä en. Tarvittaessa halukkaat saavat ohjeen raakaversion minulta sähköpostitse, tosin perusidea käy hyvin ilmi jo pelkistä kuvistakin.