Isoveljistäni nuorempi täytti reilu viikko sitten 50 vuotta. Päätin antaa hänelle lahjaksi villasukan varteen jemmatun viisikymppisen. Niinpä minun olin neulottava myös ne villasukat.

1343316391_img-51dee48f7d29edb5b23c713fd

Langaksi päätyi viime vuoden lopulla paikallisten neulojien pikkujouluissa saamani lahjalanka, Pro Lanan Pro Socks Harmony. Puikoksi valitsin alkuvuodesta hankkimani 2,0 mm koivupuisen, 80 cm pitkän KnitPron kiinteän pyöröpuikon, mallineuletta katselin puolestaan Nancy Bushin Gentleman's Fancy Sock -mallista. Eihän minulla Bushin kirjaa tietenkään ole, mutta mallineule oli melkolailla helppo plagioida pelkkien Ravelryssa olevien projektikuvien perusteella.

Silmukoita oli 72, ja noin 80 grammasta lankaa tuli toivottavasti kokoluokkaa 42-44 olevat sukat. Ainakin mallineule on armollinen ja antaa vähän pelivaraa, kun en niin tarkkaan veljeni jalan leveyttä tiedä. Langan väritys on kaunis ja neuletuntumakin ihan OK pientä pörröisyyttä lukuunottamatta, mutta noin muutoin koko projekti oli silkkaa pakkopullaa. En oikein päässyt sinuiksi terävien ja vähän notkuvien koivupuupuikkojen kanssa, ja neuleesta tuli tavallistakin löysempää. Mallineulekin oli kiistattoman tylsä. Sisulla väänsin sukat valmiiksi aikamoisen purnauksen saattelemana savolaisten neulojien ensimmäisessä neuleretriitissä toukokuun lopulla.

Toiva sopii, että veljeni osasi arvostaa muutakin kuin sukan varressa ollutta seteliä.