Kuopus on kasvanut ulos yhtä lukuunottamatta kaikista yöpuvuistaan, mutta inhoan siinä määrin vaateostoksia, etten ole saanut hankittua vaihtovaraa. Uskomattominta onkin, etten aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi, että voisin ommella yöppärin itse. Onneksi ajatus lopulta juolahti mieleeni ja innostuin penkomaan trikoovarastojani. Kaikki tarvikkeet vetoketjua myöten löytyivät kuin tilauksesta omasta kangaskaapista.

1496697.jpg

Kaavan löysin helpoiten Ompele tenavien tamineet 0-4 -vuotiaille -kirjasta, jonka ystäväni oli aikanaan saanut itse lahjaksi ja jonka hän lahjoitti minulle, koska ei itse harrasta lainkaan ompelemista. Kirja on edellisen vuosikymmenen alkupuolelta, mallit ovat kasarihenkeen leveitä ja pussittavia, kaavat on annettu kokonaisina saumavaroineen (mikä hankaloittaa kaavojen jäljentämistä) ja ompeluohjeet ovat lievästi ilmaisten ylimalkaisia, mutta arvelin, ettei yöhaalarin kanssa olisi niin tarkkaa. Kokojakin löytyi paremmin kuin pikavilkaisun perusteella käsityölehtien haalarimalleista, tämä versio on kokoa 92 cm.

Harmaameleerattu trikoo on sikasäkki-osastoa. Trikoota oli tusinan identtisen hulpiosoiron pinkka, aivan kuin teollisuuskoneen leikkaamana, ja sen verran kapeaa, ettei leveys riitä esimerkiksi t-paitoihin. Sen sijaan yöhaalarin kappaleisiin kangaspalat olivat aivan optimaalisia. Hihojen laivastonsininen ribbitrikookin lienee sikasäkistä samoin kuin hihansuiden ja kauluksen resorit. Vetoketju on purkukamaa ties mistä, jalkapallokangasmerkki on esikoisen puhkikuluttamista pikkuhousuista. Vain jalansuuresorin olen aikanaan ostanut itse kaupasta.

Vetoketju jäi lopulta vähän niukanlaiseksi, mutta muuten olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Likaisenharmaa trikoo maastoutuu yllättävän mukiinmeneväksi tummansinisen parina. Jälleen kerran keksin siis käyttöä kankaille, joista en alunperin uskonut saavani aikaiseksi mitään käyttökelpoista.

Harmaan trikoo haastoi tekemään kuopukselle myös pientä rooliasustetta. Kerhoissa on vapun alla naamiaisteema eikä kuopukselle ole toistaiseksi ollut tarjolla mitään sopivaa rekvisiittaa. Niinpä ompelin hiirikypärämyssyn:

1496696.jpg

Malli on Ottobre Designin ilmaisia nettikaavoja parin vuoden takaa, koko 52 cm. Reunat huolittelin resorilla ja korvat lisäsin päälakisaumoihin, niiden malli on omasta päästä. Kuopus tuntui tykkäävän siinä määrin, että uskon päähineen jopa pysyvän päässä tarvittaessa. Toivon löytäväni kaapin kätköistä harmaameleeratun paidan ja mahdollisesti housutkin, joiden peppuun voisi virkata hiirenhännän. Mikäli sopivaa paitaa ei löydy, täytynee harkita senkin valmistamista itse.