Retrohkosta trikoomekosta innostuneena päätin etsiä itselleni sopivamman mekkomallin. Sellainen löytyikin vanhasta käsityölehdestä (Suuri Käsityölehti 6/1999), hihoja tosin lyhensin reilusti vajaamittaisiksi.

Kangas on torikauppiaalta edullisesti hankittua Nanson trikoota. Kuosi on ok ja mekkokin sopivan kokoinen eli jokseenkin armollinen kertyneille vuosirenkaille; vain alavaroin huoliteltu kaulus jäi vähän harmittamaan. Alavara on tuettu kiinnisilitettävällä tukikankaalla, joten se ei joustanut, kun tikkasin pääntietä. Niinpä joustava päällistrikoo ryttäsi väkisinkin, omassa koneessani kun ei ole sellaisia hienouksia kuin yläsyöttö. Eiköhän mekkoa tule kuitenkin farkkujen kanssa pidettyä kesällä kaikesta huolimatta, onhan se varsin mukava päällä.

Samalla kaavalla surautin toisenkin mekon, tällä kertaa mustapohjaisesta viskoositrikoosta, jossa oli hauska harmaa pintakuviointi. Kankaan olen saanut naapuriltani, joka siis on ammatiltaan kotiompelija (ja armoitettu kangasfriikki) ja neuleharrastaja. Minä toimin loppusijoituspaikkana kaikille niille käsityötarvikkeille, jotka eivät hänen varastoihinsa enää mahdu ja jotka muutoin saisivat jossain vaiheessa kaatopaikkatuomion. Tämän mekon kangas on juhlavampaa ja todella kauniisti laskeutuvaa. Pääntiehen ompelin saumurilla framilonnauhaa kevyesti venyttäen, käänsin saumuronnin kerran ja tikkasin kaksoisneulalla. Pääntiehen syntyi aika hauska rypytys, joka tuo ilmetta muuten varsin yksinkertaiseen malliin. Tämä mekko kävisi mustien housujen kanssa rentoihin juhliinkin, mutta nähtäväksi jää, onko kohtalona sittenkin toimia pelkästään työvaatteena.

Näin vain uusien ystävien vaikutus alkaa näkyä minunkin vaatetuksessani. En nimittäin koskaan voinut kuvitella pitäväni mekkoja housujen kanssa - kunnes viehätyin parinkin ystäväni tapaan yhdistää lyhyt hame tai mekko pitkiin housuihin. Nämä mekot eivät siis jääne viimeisiksi laatuaan. Varastokankaissani ei tosin taida olla mitään mekkoihin sopivaa, joten odottelen kangaskauppiaan saapumista torille - tai seuraavaa naapurin varastontyhjennystä...