Virkkausringissä lähti elokuussa käyntiin graffititempaus, jonka tarkoituksena on virkata vapaalla assosiaatiolla johonkin julkiseen paikkaan kiinnitettäviä "graffiteja" ilahduttamaan ohikulkijoita. Ajatus neule- ja virkkausgraffiteista oli pyörinyt mielessäni jo pidempään, mutta vasta yhteistempaus sai minut tuumasta toimeen.

Kotikatumme päättyy kääntöpaikan päässä olevaan puomiin, jonka tarkoituksena on estää läpikulku moottoriajoneuvoilla. Talvella puomi on useimmiten auki aurauskalustoa varten, mutta kesäisin sen ohi kulkee kevyttä läpikulkuliikennettä moneen suuntaan. Siinäpä oiva kohde, jota pystyn tarkkailemaan päivittäin kotipihasta käsin - talvella portti näkyy keittiön ikkunastakin. Graffitin ompelin keskelle puomia, sopivasti etenkin lasten katseen korkeudelle.

Myönnän valinneeni kaikkein karmeimmat jämälangat ja -napit, jotta mielipaha mahdollisesta vandalismista minimoituisi. Rumahan siitä tuli, mutta seuraavasta graffitista tuli sentään vähän kauniimpi:

Tämä graffiti on kiinnitetty leikkipuiston roskiksen tolppaan. Roskis itsessään on leikkipuistoon päin, mutta graffiti onkin tarkoitettu näkyväksi nimenomaan kevyenliikenteenväylää pitkin ohikulkeville.

Graffiteissa on se oivallinen puoli, että niihin saa mukavasti kulutettua pieniäkin jämälankanöttösiä ja onnettomimpia jämänappeja, joista ei juuri muuhun olisi.