Satoraportoinnin loppu alkaa häämöttää, sillä kyllästyin vihdoin sukkien neulomiseen jotakuinkin näiden parien jälkeen:

Perussukat kokoa 36 (66 s, 2 mm puikot ja noin 65 g Regia 4-fädig Jet Set Coloria) lasten 8-vuotiaalle serkkupojalle. Olipa mukava pitkästä aikaa neuloa ohuilla puikoilla, pidin myös yllätyksekseni tästä "monivärilangasta", jonka ystäväni toi minulle kesällä Saksan-tuliaisina. Musta ja harmaa asettuvat rauhallisesti ja koko langan matkalla kulkeva musta säie luo mukavan meleeratun efektin. Ohuista langoista ohuilla puikoilla neuloessa vältyn nopeasti valmiiksi saamisen pakkomielteeltä ja voin keskittyä oleelliseen: neulomisen nautinnollisuuteen. Yllättävän nopeasti nämä sukat siihen nähden valmistuivat.

Joulusukat 2009 -tempauksen yhdeksännet sukat neuloin tähän tarkoitukseen lahjoitetusta Seiskaveikasta, jonka sain käsiini neuletapaamisessa. Sukat ovat kokoluokkaa 39-40 (50 s, 3,5 mm puikot ja 140 g lankaa), ne on aloitettu kärjestä ja pitsikuvio on modattu vanhan Burda Maschenmuster -mallineulelehden mallista oman maun mukaiseksi. Tykästyin näihin sukkiin oikein todenteolla, onneksi terä on aivan liian suuri omaan jalkaani, joten varsinaista houkutusta pitää sukat itse ei tullut. Sen sijaan suunnittelen tekeväni itselleni pienemmät vastaavat sukat polvipituisina, samalla pohdin tuon pitsikuvion alkuasemoinnin uudelleen, jotta se alkaisi mahdollisimman sujuvasti mahdollisimman kärjestä. Myös pohjelevennykset ajattelin omiin sukkiini tehdä. Nopeasti napattu kuva ei tee oikeutta sukille, lisäksi pitsikuviolle olisi eduksi kiristyä hieman (kuten se tekee muhkean pohkeeni tienoilla näissä sukissa), sen ympärillä kun ei ole lainkaan nurjia silmukoita korostamassa kuviota, vaan lehdykät saavat hieman ryhtiä ulommaisista kierretyistä oikeista silmukoista.

Vielä pitäisi saada yhdet Sukkasadon aikana neulotut sukat kuvattua, mutta niiden kuvaamiseen haluan panostaa vähän enemmän, ajattelinhan taas tarjota mallia Ullaan. Samalla selviää mallin nimi ja se, kenen ehdotukseen se pohjautuu (pikkuruinen palkintokin on jo alkutekijöissään). Sen lisäksi pitänee tehdä loppulaskelmat siitä, paljonko lankaa tulikaan neulottua sukiksi Sukkasadon myötä.