Päätin jokunen aikaa sitten ottaa koukulle projektiksi jonkin isomman ja helpohkon työn, jota voisin edistää aina silloin, kun en keksisi parempaakaan tekemistä. Ravelryn ihmeellisestä maailmasta löytyi malli tähänkin tarpeeseen: virkattava Elise Shawl (Rav-linkki), joka on maksuton ja siihen on poikkeuksellisesti myös mallivirkkauskaavio sanallisten ohjeitten lisäksi. Langaksi valikoitui SYTinä saatu tummaroosa Novitan Virkkauslanka, koukuksi 3 mm.

Mallikerta on vain kahden kerroksen mittainen ja todella looginen, joten sen oppi hetkessä ulkoa. Tällä kertaa lankaan nähden paksuhko koukku ei tuntunut enää yhtä hankalalle kuin Lady of Shalottia virkatessa, joten huivi valmistui parissa viikossa muiden viritysten ohella - eli siis oikeastaan vähän turhankin nopeasti. Käytin käytännössä koko kerän lankaa, kolmiohuivin siipiväliksi tuli pingotuksen jälkeen noin 115 cm ja korkeudeksi noin 60 cm.

En ole vieläkään aivan vakuuttunut puuvillalangasta virkattujen huivien kauneudesta, mutta ajattelin silti antaa tämän kenties joululahjaksi eräälle tietylle pikkutytölle, sillä eiköhän tämä ainakin prinsessaleikkeihin sovi.