Kyllä, sukkamopo karkasi totaalisesti käsistä. Tässä lisää todistusaineistoa väitteen tueksi. Kaikki sukat lähtevät Joulusukat 2010 -keräykseen ja kuuluvat sarjaan "pakko saada nuokin langat neulottua pois sukkalankalaatikkoa täyttämästä".

Lyhytvartiset sukat kärjestä aloittaen kerästä ruskeaa Raggegarnia yhdessä kirjavaksi värjätyn Seiskaveikan jämien kanssa. Kuvittelin saavani aikaan 36 silmukalla ja 3,5 mm puikoilla lasten sukat, mutta niin vaan nämä menevät meikäläisenkin 37-38 kokoiseen räpylään, niin paksua tuo Raggegarn on (ja niin löysä on neulekäsialani). Laiskuuksissani tein tiimalasikantapään, kun en jaksanut miettiä kiilalevennyksien kohtaa ja määrää. Yllättävän kivannäköiset näistä tuli, vaikka ovat kyllä varsin karkeat.

Laadukkaan oloisen ohuen sukkalangan jämästä syntyi 36 silmukalla, 2 mm puikoilla ja kerrosmääriltään alkuperäiseen ohjeeseen nähden neljänneksellä pienennettynä viimeinkin melkolailla vastasyntyneen kokoa olevat Tuulan sukat / junasukat. Aika hyvin alan jo osata arvioida langanmenekin, sillä minulla olleesta 20 gramman nöttösestä ei jäänyt kuin 1-2 g jäljelle.

Vihonviimeiset Gjestalin Maijat (yhteensä noin 50 g) sain kulumaan näihin lasten sukkiin, joihin mallineule on otettu Petäjä-sukista. Silmukoita 42, puikot 3 mm ja lopputuloksena kuopukselleni aavistuksen pienet sukat eli luultavasti kokoluokkaa 28-29. Maija ei kuulu suosikkeihini löysäkierteisyytensä, jonkinlaisen muovisen tuntumansa ja omassa käytössäni surkean kulutuskestävyytensä vuoksi, joten oli kiva päästä viimeisistä keränperistä eroon. Ihan kauniit sukat näistä tuli ja luulen, että lasten käytössä kestävyyskään ei ole ongelma.

Hiukan on ollut vaikeuksia pysyä tavoitteessa, että neuloisin haastavampiakin malleja näiden "langankulutussukkien" lisäksi. Ongelma onkin luultavasti siinä, että kukaan lähipiiristäni ei kertakaikkiaan tarvitse lisää villasukkia (minä itse mukaan lukien), joten motivaatio hienostelusukkien neulomiselle on melko vähäinen. Yhdet ihanuudet ovat kuitenkin tuloillaan, eivätköhän ne valmistu tämän syksyn aikana...